SFÂNTUL IOAN BOTEZĂTORUL DE LA PRODROMU

 SFÂNTUL IOAN BOTEZĂTORUL DE LA PRODROMU 

SFÂNTUL IOAN BOTEZĂTORUL DE LA PRODROMU Copie icoană pe lemn

420 Euro

Sfântul Ioan Botezatorul PRODROMU copie icoană, copie icoană Sfântul Ioan Botezătorul Prodromu, Sfântul Prooroc Ioan Botezătorul, Sfântul Ioan, Botezătorul , sfântul Sfântul Ioan Botezătorul icoană, icoane pe lemn, pictură pe lemn, Sfântul Ioan Botezătorul pictură , Sfântul Ioan Botezătorul înger de mare sfat, copie icoană, reproducere, replică icoană, ICOANA SFÂNTULUI IOAN BOTEZĂTORUL DE LA PRODROMU v

Sfântul Ioan Botezatorul PRODROMU copie icoană

Dimensiune: 40 x 30 x 3 cm

Sfântul Ioan Botezatorul, copie icoană Sfântul Ioan Botezătorul Prodromu, Sfântul Prooroc Ioan Botezătorul, Sfântul Ioan, Botezătorul , sfântul Sfântul Ioan Botezătorul icoană, icoane pe lemn, pictură pe lemn, Sfântul Ioan Botezătorul pictură , Sfântul Ioan Botezătorul înger de mare sfat, copie icoană, reproducere, replică icoană, ICOANA SFÂNTULUI IOAN BOTEZĂTORUL DE LA PRODROMU

Sfântul Ioan Botezatorul
Prodromu copie icoană

Descriere: ICOANA SFÂNTULUI IOAN BOTEZĂTORUL DE LA PRODROMU

Icoană copie a icoanei Sfântul Ioan Botezătorul de la Mănăstirea Prodromu Athos , pictură bizantină în tempera pe lemn
Lucrarea ce îl reprezintă pe Sfântul Prooroc Ioan Botezătorul este o icoană pictată manual în tehnica tempera cu emulsie de ou pe suport de lemn.

Sfântul Ioan Botezătorul este reprezentat bust, cu capul descoperit, cu părul lung, revărsat în smocuri pe spate și peste umeri și cu un chip care exprimă credință puternică, un caracter dârz și smerenie. Poarta o tunică verde de culoarea măslinei tivită la margini cu tâmple decorative în relief poleite cu foiță de argint și o mantie cafenie din blană de capră și cuprins a mijloc cu material textil de culoare orange brodat cu fir de aur. Binecuvântează cu mâna dreaptă iar în stanga ține un filacter desfășurat pe care scrie, cu litere mari:

„IATĂ EU TRIMIT ÎNAINTEA FEȚEI TALE, PE ÎNGERUL MEU, CARE VA PREGATI CALEA TA, ÎNAINTEA TA ADEVĂRAT VĂ ZIC VOUĂ: NU S-A RIDICAT ÎNTRE CEI NĂSCUT DIN FEMEI UNUL MAI MARE DECÂT IOAN BOTEZĂTORUL”
MATEI 11 9-11
Sfântului Ioan Botezătorul este înfățișat cu aripi, ca „Inger de mare sfat”, cuvântul grecesc pentru „vestitor” este angelos, același cuvânt utilizat în grecește pentru înger.

Aureola este clădită sculptată în relief și poleită cu foiță de argint. Fundlul este albastru, iar de jur împrejur compoziția este încadrată în motive decorative vegetale ornamentale în relief poleite cu foiță de aur. Este frumos anticihizată în manieră personală.

Icoana este o transpunere în culoare a icoanei făcătoare de minuni a Sfântului Ioan Botezătorul de la Schitul Prodromu

ICOANA SFÂNTULUI IOAN BOTEZĂTORUL DE LA PRODROMU

Nu se ştie cu exactitate anul în care a fost zugrăvită această sfântă icoană, însă este posibil ca aceasta să dateze din anul 1660, când a fost rezidit Paraclisul Sfântului Ioan Botezătorul.

Se spune că în anul 1821, când a început revoluția greacă, turcii au venit cu multă armată în Sfântul Munte. Au ajuns atunci și la Chilia Prodromu, unde mai târziu s-a înființat schitul. Căutând ceva lucruri sau icoane pe care să le fure, soldații turci au intrat în paraclis. Repezindu-se spre icoana Sfântului Ioan Botezătorul, acesta s-a încruntat spre ei, astfel încât au fost cuprinși de frică și au scos pistoalele, începând să tragă asupra icoanei. Însă i-a cuprins și mai mult groaza când au văzut că gloanțele se întorceau și îi loveau tot pe ei. Atunci au părăsit în fugă chilia.

În anul 1853, icoana Sfântului Ioan a fost ferecată în argint, din dania domnitorului Grigore Alexandru Ghica al Moldovei.

Astăzi, icoana făcătoare de minuni a Sfântului Ioan Botezătorul se păstrează în Paraclisul cel vechi al Schitului Prodromu. Este aşezată pe catapeteasmă, în partea dreapta, lângă icoana Mântuitorului Iisus Hristos.

Detalii tehnice: Icoană Sfântul Ioan Botezătorul de la Prodromu-Athos

Cromatica: roșu, verde oliv, orange, albastru, auriu, argintiu, ocru
Subiecte: Icoane sfinți
Mod de realizare: Pensulație succesivă cu multiple reveniri
Materiale Folosite: vopsele tempera cu ou, lemn, linați, verni
Autor (Artist / Pictor): Călin Bogătean
Tip: Creație originală
Notă: Unicat

Timp de execuție: 35 zile
Semnat: certificat de autenticitate pe spate
Anul Creației: 2017
Locație Produs: România, Tîrgu-Mureș
Livrare: contra cost
Timp de livrare: 24 ore

Stare actuală: Vândută!

Sfântul Ioan Botezatorul PRODROMU copie icoană, copie icoană Sfântul Ioan Botezătorul Prodromu, Sfântul Prooroc Ioan Botezătorul, Sfântul Ioan, Botezătorul , sfântul Sfântul Ioan Botezătorul icoană, icoane pe lemn, pictură pe lemn, Sfântul Ioan Botezătorul pictură , Sfântul Ioan Botezătorul înger de mare sfat, copie icoană, reproducere, replică icoană, ICOANA SFÂNTULUI IOAN BOTEZĂTORUL DE LA PRODROMU

Sfântul Ioan Botezatorul PRODROMU copie icoană

Stare actuală:Vândută!

Această lucrare nu mai este disponibilă solicită una la comadă similară!

Comandă o lucrare asemănătoare vezi informații adiționale

SFÂNTUL IOAN BOTEZĂTORUL DE LA PRODROMU

icoană cu sculptură în basorelief

Dimensiune  – Tehnică mixtă – Preț – Timp de realizare
21 x 29 x 2 cm ………….240 Euro…………timp de execuție – 25 zile
25 x 35 x 2 cm…………..300 Euro…………timp de execuție – 25 zile
30 x 42 x 2 cm…………..420 Euro…………timp de execuție – 29 zile
50 x 40 x 2 cm …………..600 Euro………..timp de execuție – 33 zile
80 x 65 x 2 cm……………840 Euro………..timp de execuție – 37 zile
100 x 70 x 2 cm………… 960 Euro………..timp de execuție – 40 zile
120 x 80 x 2 cm………..1200 Euro ……….timp de execuție – 45 zile

Icoanele care au aureola și fundalul plan nesculptat, fără motive în basorelief au un cost cu 20% mai mic față de prețul de referință de mai sus

Icoanele care au aureola sau  fundal sculptat și sunt în basorelief au prețul de referință afișat în tabelul de mai sus, acesta reprezintă timp suplimentar alocat lucrării 

Sfântul Ioan Botezatorul, copie icoană Sfântul Ioan Botezătorul Prodromu, Sfântul Prooroc Ioan Botezătorul, Sfântul Ioan, Botezătorul , sfântul Sfântul Ioan Botezătorul icoană, icoane pe lemn, pictură pe lemn, Sfântul Ioan Botezătorul pictură , Sfântul Ioan Botezătorul înger de mare sfat, copie icoană, reproducere, replică icoană, ICOANA SFÂNTULUI IOAN BOTEZĂTORUL DE LA PRODROMU

Sfântul Ioan Botezatorul
Prodromu copie icoană

Facebok Călin Bogătean click …

Web-sit
http://www.calinbogatean.com/
http://picturacalinbogatean.ro/

https://doxologia.ro/liturgica/iconografie/icoana-sfantului-ioan-botezatorul-de-la-schitul-prodromu

https://www.crestinortodox.ro/religie/sfantul-ioan-botezatorul-98649.html

Telefon 1: 0759071591
Telefon 2: 0755076114
e-mail: cbogatean@yahoo.com

SFÂNTUL IOAN BOTEZĂTORUL DE LA PRODROMU copie icoană Sfântul Ioan Botezătorul Prodromu, Sfântul Prooroc Ioan Botezătorul, Sfântul Ioan, Botezătorul,  Sfântul Ioan Botezătorul icoană, icoane pe lemn, pictură pe lemn, Sfântul Ioan Botezătorul pictură, Sfântul Ioan Botezătorul înger de mare sfat, copie icoană, reproducere, replică icoană, ICOANA SFÂNTULUI IOAN BOTEZĂTORUL DE LA PRODROMU

Despre cbogatean

Călin Bogătean, artist contemporan, absolvent al Universității de Arte Cluj, este membru al Uniunii Artiștilor Plastici Profesioniști din România. În prezent este profesor de arte vizuale și iconografie tradițională la Școala Populară de Arte din Târgu Mureș.
Acest articol a fost publicat în Reproduceri icoane și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un comentariu